Eladó

Tőzikés parasztház – Felújítással eladó

Parasztház a békés erdei faluban, nagy fedett terasszal, medencével.

Az átmenő forgalom nélküli csendes erdei zsákfaluban tejesen felújított parasztház, hozzáépítéssel, medencével, nagy terasszal, öreg gyümölcsfás, árnyékos kerttel.

A ház csak abban az esetben eladó, ha a felújításra a Casa Rustica kap megbízást. A honlapon látható házak közül bármelyik felépíthető a telekre.

Szerkezet:
vályog, tégla hozzáépítéssel
Födém:
fa
Padlóburkolat:
hajópadló, cementlap, terrakotta lap
Közmű:
víz, villany, vezetékes gáz,
Fűtés:
cserépkályha, cirkó (vezetékes gáz)
Szobák/helyiségek:

szoba: 13,78 m2
szoba: 15,99 m2
konyha: 1,33 m2
nappali: 35,41 m2
WC: 2 m2
fürdőszoba: 5,55 m2

 

Kiegészítő épületrészek:

medence. 21 m2

Teraszok, tornác:

fedett terasz: 19,50 m2
fedett előtér: 11,70 m2
közlekedő: 12,16 m2
tároló: 4,69 m2
gépészeti helyiség: 4,00 m2

 

Emésztő:
zárt, 10,37 m3
Helyszín:
Libickozma Fő út 12.
A telek mérete:
2059 m2
Beépítési:
8,66

Libickozma

a Balatontól 30 percnyi autóútra, a Balatontól a Dráváig húzódó erdőségben fekvő néhány lelket számláló, egyutcás, rendezett , hangulatos belső-somogyi erdei település.(Lásd film a Helyszín menüpont alatt.) Állandó lakosa mindössze néhány család , házak zömét hétvégén itt pihenő városiak birtokolják. A falu  saját önkormányzattal rendelkezik, közigazgatásilag Pusztakovácsihoz tartozik.

Infrastruktúra

közutak állapota jó, vezetékes gázellátás, internet szolgáltatás biztosított, mobilszolgáltatók közül T-Mobile és Telenor lefedettsége jó Vodafone gyenge. Egyéb szolgáltatások Pusztakovácsiban és Somogyfajszon érhetők el. A környező városok Kaposvár, Marcali, Lengyeltóti 20-25 percnyi autózással érhetők el. A település közbiztonsága jó.

A ház

Két utcai hálószoba, fürdőszoba, WC , étkező-nappali, úszómedence, kertibútor-tároló , kazánház. Az emeleten  kertre néző galéria került kialakításra, ami nyáron a szabadban alvásra, vagy kilátónak egyaránt alkalmas. A padlás nappali felett része nagy méretű tároló. Tervmódosítással a régi ház elbontható így nagyobb méretű szobák alakíthatók ki az utcafronton, az udvar felé tágasabb fürdőszoba, külön WC és gardróbszoba alakítható ki.

Fűtés

Cserépkályha + távvezérléssel szabályozható gázfűtés, a ház temperálása és felfűtése céljából.

A kivitelezésnél,

mint minden házunknál alapvető szempont az egyediség és kézműves jelleg, mind a technológiában, mind a felhasznált anyagok tekintetében.: fa mennyezet, kézzel kovácsolt vasalatok, a környékre jellemző építészeti motívumok felhasználásával. Nagy gondot fordítottunk arra, hogy a ház télen világos, nyáron pedig jól árnyékolható legyen.

A gyümölcsöskert

Öreg dió, körte, alma, szilvafái régi, őshonos fajták, kellemes árnyékot és friss gyümölcsöt adnak a gazdának.

A kút

bővizű, a telekhatáron áll, és közös a szomszéddal. Mindkét telek öntözéséhez elegendő a vízhozama.

 

ÉRDEKLŐDJÖN TELEFONON(+36) 30 249 9567 vagy űrlapunkon keresztül