Referencia ház

Parasztház Belső-Somogyban

Eredeti szépségében felújított parasztház.

Felújított, kibővített tégla alapozású, vályogtégla parasztház. Kiegészítő épületrészekkel és terasszal, pincével, kúttal.

 

Szerkezet:
vályogtégla, nagy méretű tömör tégla alap
Födém:
fa
Padlóburkolat:
hajópadló, cementlap, tégla
Közmű:
víz, villany, vezetékes gáz,
Fűtés:
cserépkályha ,takaréktűzhely, cirkó temperáló gáz cirkó, és minden helyiségben cserépkályha
Lakótér alapterülete:
76 m2
Szobák/helyiségek:

nappali​​​​: 35,37 m2,
szoba: ​​​​26,21 m2,
fürdőszoba, WC:​​​​ 3,84 m2,
konyha(nyári): ​12,20m2

 

 

Kiegészítő épületrészek:

kertiszerszám tároló: 8.92 m2,
fatároló: 11.52 m2,

Teraszok, tornác:

terasz „kódisállás”: ​​​11,49 m2,
terasz​​​​​: 8,29 m2,
hátsó terasz: ​​​​49,83 m2

Pince:
15 m2
Emésztő:
10 m2
Helyszín:
Somogyfajsz
A telek mérete:
3708 m2
Beépítési:
5,12%

Somogyfajsz

a Balatontól 30 percnyi autóútra, a Balatontól a Dráváig húzódó erdőségek szélén fekvő 500 lelkes nyugodt, csendes belső-somogyi település. A község saját önkormányzattal, jegyzőséggel, bolttal, postával, iskolával és óvodával rendelkezik. Infrastruktúra: közutak állapota jó, vezetékes gázellátás, internet szolgáltatás. Mobilszolgáltatók közül T.Mobil és Telenor lefedettsége jó Vodafone gyenge. Orvosi ellátás helyben hetente több alkalommal. A környező városok Kaposvár, Marcali, Lengyeltóti 20-25 percnyi autózással érhetők el. A település közbiztonsága jó.

Rekonstrukció

A felújítás során visszaállítottuk az eredeti vakolatdíszítéseket, a  fa tornácot, kéményt a településen még elszórtan megtalálható nyomok alapján. A felhasznált szakipari elemek, burkolatok, mind egyedi készítésűek.

Nyílászárók

A nyílászárók  az eredetiek mintájára készültek. Az ablakok hagyományos kétszárnyú, dupla, hármas osztásúak.

A régi szokás szerint készültek spaletták is, amelyeket tavasszal és ősszel át kell cserélni. Ezáltal a ház télen több fényt kap, nyáron pedig még jobban árnyékolható.  Az összes vasalat új, egyedi, kézzel kovácsolt kézműves munka.

Teraszok és a tornác

A ház déli oldalát a tornác és a szőlőlugas jól árnyékolja, tartós 40 C esetén is hűvös marad. A teraszok járdák burkolata kézzel készített padlástégla.

Fűtés

Szobánként külön-külön cserépkályhával. A konyha fűtése takaréktűzhellyel történik, és főzésre is használható. Temperáló fűtés vezetékes gázzal (cirkó).

Szigetelés

A ház kívül teljes kerületében szakszerű drain- csöves vízelvezetést kapott, belül pedig 40 cm mélyen az eredeti agyagpadó, helyébe a hajszálcsövesség megszüntetése céljából kő és kavics került.

Pince

A házhoz tartozik még egy külön álló pince. Új,  a környék erdeiből származó tölgyfa ajtó, iparművész kovácsmester által készített vasalatokkal. A pincezár 200 éves.

Ásott kút a telekhatáron áll, a szomszéddal közös.

 

ÉRDEKLŐDJÖN TELEFONON(+36) 30 249 9567 vagy űrlapunkon keresztül