A terület

Parasztházak építését és felújítását, a Balaton közelében, Belső-Somogy Fonyód, Marcali és Kaposvár által határolt részén végezzük.

Parasztház az erdő szélén

Kiemelt szempont a helyszínek kiválasztásakor, hogy a falvak erdővel határosak legyenek. Ez a vidék, az ország egyik legnagyobb összefüggő zöld területe. A táj érintetlensége, az összefüggő erdőfelület nagysága – ettől exkluzív, távoli és idegen.

Az erdő- és zöld területek nagyságát jól érzékelteti, hogy a Balatontól a Dráváig el lehet jutni erdőn, mezőn úgy, hogy mindössze három főutat kell keresztezni.

A vidék csendje

A környéken nem találhatók a tömegturizmus számára vonzó célpontot jelentő nevezetességek. Így maradt a táj önmagában, mint célpont. Naphosszat lehet úgy barangolni, hogy nem találkozunk emberekkel.

Pezsgő életű Balaton

Csendre és elvonulásra lehetőséget adó hely, ugyanakkor ugrásnyi távolságra van a pezsgő életű Balaton. Rengeteg a vad és madár. Egy falu közeli rövid séta alkalmával is szinte biztosan látni őzeket.

Megközelítés

Budapest-Fonyód autópályán 1 óra 10 p. Innen főúton 30 perc.

Édes semmittevés

Aki ilyen környezetben hoz létre magának egy új otthont, az a heti lélekőrlő munka, hektikus városi élet után teljesen ki tud kapcsolódni/fel tud töltődni.

Barangolás a természetben

A területet körbevevő erdő- és zöld területek nagyságát jól érzékelteti, hogy a Balatontól egészen a Dráváig el lehet jutni erdőn, mezőn, hogy közben civilizáció nyomára alig bukkanunk.

Természetfotózás

A környék gazdag növény és állatvilágnak köszönhetően a fotósoknak is kedvelt célpontja. Több ritkaságszámba menő madáfaj fotózható közelről: rétisas, fekete gólya, gyurgyalag, jégmadár.

A nagyvadak egészen a kert közeléig merészkednek, akár a teraszról is lehet őket fotózni.

Lovaglás

A hatalmas erdőrengetegben akár naphosszat lehet lovagolni, kerítés vagy tiltó tábla érintése nélkül.
Lovastúra szervezhető a Balatontól, akár a Dráváig is.

A környék termálfürdői

A termálfürdők kedvelői széles kínálatból válogathatnak: Zalakaros, Hévíz, Csisztapuszta, Csokonyavisonta stb. gyógyhatású fürdői könnyen elérhető távolságban találhatók.

Álljon meg egy pillanatra, tapasztalja meg az ember és a természet kapcsolatát, a vidék nyugalmát, távol a nagyváros zajától.

A Balaton szerelmeseinek

Az ország legnépszerűbb tájegysége, a Balaton alig pár tíz kilométerre található. Az egész családnak örömet szerző nyári Balaton kínálatán túl érdemes felfedezni a tópart őszi-téli szépségeit, a kívülállók előtt rejtett kincseit.